Verdens største og vakreste tulipan festival 2016 i Keukenhof

mai 16th

Med sine 7 millioner blomsterløk, hvor hovedattraksjonen er 800 forskjellige sorter tulipaner, arrangert i nydelige blomsterbed anlagt i et vakkert og variert parkområde på hele 32 hektar, tiltrekker tulipan festivalen i Keukenhof seg Nederlendere, turister og forretningsreisende fra hele verden.

Tulipan festivalen i Keukenhof arrangeres hvert år og er en garantert fantastisk, enestående og uforglemmelig opplevelse – og gir en vitamininnsprøytning av de sjeldne, i sjel og sinn.

Se flere smakebiter fra tulipan festivalen i Keukenhof

Ingen bilder eller video kan helt og fullt gjenskape, hvor fantastisk opplevelse tulipan festivalen i Keukenhof virkelig er en varm soldag i mai. Men her kan du se flere fantastiske smakebiter fra årets tulipan festival. Flowerbed1

Ta en virituell tur og la deg inspirere til å la neste års vårferie gå til Keukenhof og AmsterdamPurple and red purple tulips

Tulipan festivalen i Keukenhof Castle park 2016 en hyllest til «The golden age»

TColormix4ulipan festivalen arrangeres i et vakkert parkområde fordelt over hele 32 hektar, som tidligere har tilhørt Keukenhof Castle i Keukenhof, et lite stykke utenfor Amsterdam. Festivalen varer kun to måneder hvert år og ble i år arrangert fra 24. mars til og med 16. mai. Flowerbed3

Temaet for festivalen og blomsterarrangementene forandrer seg fra år til år. I 2016 har festivalen vært en hyllest til tidsepoken «The golden age», hvor Nederlenderne ble rike og formuende gjennom verdensomspennende handel. Les mer om Den nederlandske gullalderen – Wikipedia og Tulipankrakket.

Nyt besøket i saaaaakte tempo

Du kommer ikke langt i parken før luften er fylt av søt blomsterduft og lyden av kvitrende småfugler og summende insekter. Og selv om det ikke er til å unngå at en og annen liten eller stor besøkende kan ha litt høylytte øyeblikk, så er det som om de vakre omgivelsene og den beroligende og positive stemningen smitter over på alle besøkende. Colormix7

Det tar tid og krefter å komme gjennom alle deler av parken. Heller enn å stresse for å få med seg alt, er det verdt å ta seg god tid til å nyte de fantastiske blomster- arrangementene og ta pustepauser på de mange innbydende stedene man kan gjøre det i parken.

Lett tilgjengelig park for alle

Purple tulip1Parken har nøye planlagte brede og smale stier, som gjør det lett for alle å kunne komme nært inn på blomsterbedene, de mange vakre store trærne, små dammer og bekker m.m.. I parken er det også rikelig med grøntområder, benker, murer og serveringssteder, som innbyr til å gi bena en kjærkommen hvil.Pink tulips1

Den nydelige parken er godt tilrettelagt for alle aldre – og til og med firbente er velkomne, så lenge de holdes i bånd. Brede gangveier og få kanter gjør det lett å komme frem med både barnevogner eller rullestoler. Bevegelseshemmede kan på forhånd bestille en av parkens rullestoler eller også ta med egen.

Skattejakt og mini bondegård for barna

AlpakkaFor barna har tulipan festivalen en egen skattejakt. I tillegg er det lekeområder og en mini bondegård, hvor barna kan få nærkontakt med forskjellige dyr, som geitekillinger, høns, kaniner og alpakka.

Planlegg vårferie til Keukenhof og Amsterdam i god tid

Det blir som regel billigere og en bedre opplevelse ut av vårferien i Keukenhof og Amsterdam om du planlegger og bestiller turen i god tid før du vil dra. Både tulipan festivalen i Keukenhof og Amsterdam er populære reisemål for både nederlendere og turister fra hele verden allerede fra april – og særlig overnatting kan være dyrt. Amsterdam3

Billett til Keukenhof på nett

Det er billigere å kjøpe inngangsbillett til tulipan festivalen i Keukenhof på nett enn det er i skranken og sparer deg for billettkø. Husk at du må aktivere billetten før du får den tilsendt på e-post.

Airbnb kan gi billigere og bedre overnatting

Det er rikelig med hoteller i Amsterdam, men overnatting på hotell kan allikevel være dyrt og vanskelig å få tak i under høysesong. Overnatting gjennom airbnb i Amsterdam kan både være billigere og gi en bedre opplevelse enn hotell opphold, særlig hvis man reiser som par, med venninner e.l., fordi man deler hjem og kan lage alle måltider selv, forberede piknik-kurv e.l.. Supermarkeder, som i Nederland også selger vin og øl m.m. er det flere av og enkelte holder åpent til sent på natt – bare spør deg frem til nærmeste.

Baksiden av sentral plassering

Husk at sentral plassering i Amsterdam også betyr at du må tåle en del støy fra barer, ute restauranter, sykler og utrykningskjøretøy – særlig frem til kl. 1 etter midnatt på hverdager og til kl. 3 i helgene. Reiser du med små barn, har du lett sovehjerte eller er du avhengig av en lang natts søvn, er det bedre å velge overnatting i utkanten av sentrum.

Pink tulips5

KLM har flest flighter og valgmuligheter

Flyselskapet KLM har flere flyavganger fra Norge til Amsterdam, Schiphol enn Norwegian og flyprisene til KLM er heller ikke avskrekkende med mindre du insisterer på «luksus» under flyturen. Håndbagasje og koffert maks. 23 kilo følger i flybilletten og plass til ekstra bagasje kan bestilles, men husk at det også gjelder tollbestemmelser for import av planter og blomsterløk til privat bruk.

Kollektivt raskere og billigere enn drosje – Kjøp dagspass med GVB for så mange dager du trenger

Du kan spare en del, både tid og penger, på å reise kollektivt med tog, buss, trikk og metro fremfor drosje, både når du skal fra eller til flyplassen og når du bare vil se deg rundt i byen. Kjøp et dagpass med GVB, for så mange dager som du trenger, allerede når du ankommer flyplassen. Med dagspasset kjører du ubegrenset med tog, buss, trikk og metro, så lenge kortet er gyldig. Tog fra flyplassen på Schiphol er den raskeste måten å komme seg til og fra Amsterdam og også Keukenhof. Med dagspasset følger også et nyttig kart over Amsterdam, hvor de mest populære severdighetene er merket av på kartet.

Amsterdam2I Amsterdam må du stemple både inn og ut av tog, trikk, buss og metro, enten du liker det ikke, og dagspassets gyldighet begynner fra første gang du validerer det. Prisen for dagspass med GVB varierer fra €7.50 for en dag til €33.00 for 7 dager. Her kan du se de tilgjengelige dagpassene i 2016 og pris i euro. Raskeste måten å kjøpe dagspass på er i skranken i hjørnet til høyre for rulletrappene ned til togene. Spør om hvor skranken er, i en av informasjonsdiskene, om du ikke finner den.

Buss til tulipan festivalen i Keukenhof fra Schiphol

Fra flyplassen på Schiphol går det egne busser i skytteltrafikk frem og tilbake fra festivalen. Billett til bussen får du kjøpt ved den egne bussholdeplassen, som er opprettet for festival bussene. For å finne bussholdeplassen må du gå ut på torget utenfor flyplassen, følg deretter flyplassbygningen så langt du kommer mot høyre. Billettkontoret og bussholdeplassen finner du der du ser en stor tulipan på fortauskanten på enden av bygningen. Pink beaty

Oppbevaring av bagasje

Mot betaling finnes det muligheter for oppbevaring av bagasje på jernbanestasjonen i Amsterdam og en liten spasertur unna på Dropandgo, skulle det være fullt på jernbanen. På Dropandgo gir de deg gjerne opplysninger om hvilken gate flyet ditt går fra og i hvilke skranker du kan sjekke inn bagasjen, etter at du selv har sjekket inn via innsjekkingsautomat. Bor du på hotell kan det godt hende de gir deg oppbevaring av bagasje, som service.

Amsterdam er syklistenes by

Amsterdam1Med dagpass på trikk er det veldig enkelt å komme seg frem rundt om i Amsterdam, i tillegg til å gå. Men Amsterdam er virkelig syklistenes by, så hvorfor ikke se Amsterdam fra sykkel? Det finnes mange utleiebyråer for sykler rundt om i byen, hvor gatene er tilrettelagt med egne sykkelfelt og sykkelparkering overalt.

Her ser det ikke ut til å være et krav til hjelm, men stolper, hus og brostener i Amsterdam er ikke mykere enn andre steder, så ta med hjelm hjemmefra eller lei en også her.