Cloni ranukler er noe for seg selv

mar 15th

Hvis du ikke allerede er hjelpeløst forelsket i de tradisjonelle ranunklene, ranunculus asiaticus, så har nå nye spennende og uimotståelige ranunkler funnet veien til Norge. Klarer du å gå forbi har du et hjerte av sten.

Ranunkler er som en forelskelse, som varer alt for kort og slutter lenge før du ville at den skulle ende.

Cloni ranunkler er i egen klasse

De nye og oppsiktsvekkende vakre sortene ranunklene er dyrket frem i Italia og har fått navnet Cloni ranunculus. Med sine enorme blomster og fantastiske farger er Cloni ranunklene i en klasse for seg og dyrkes frem i et så stort fargespekter at alle er garantert å finne sin favoritt.

Bedre holdbarhet

Ryktene vil ha det til at Cloni ranunkler av god kvalitet har bedre holdbarhet enn tradisjonelle ranunkler, med opp til dobbelt så lang blomstringstid.

Hvorvidt det stemmer vet jeg ikke. Blomstene og stilkene på de første Cloni ranunkler jeg har kjøpt har så langt virket mer robuste, men er kommet langt i blomstringen. Derfor vil det overraske meg stort om de vil stå i mer enn enn fem dager til en uke.

Kjøp med holdbarhetsgaranti og gjør krav på garantien om ranunklene blir en skuffelse

De større blomsterkjedene, som eksempelvis Interflora og Mester Grønn, har holdbarhetsgarantier du kan gjøre krav på om ranunklene skulle vise seg å være angrepet av råte eller store skader, som ikke skyldes måten du har behandlet dem på. Men du kan også klage selv om butikken ikke har en garanti.

Ranunkler – perfekte romantiske gaver og energiskapede fargeeksplosjoner

Ranunkler er perfekte – og Cloni ranunklene uovertrufne – om du vil overraske ditt hjertes utkårede med en romantisk gave eller gi deg selv eller andre en energiskapende og vakker oppmuntring. I tillegg er Cloni ranunklene i sesong under valentinsdagen og morsdagen – og til langt ut på våren.

Cloni Giant – ranunklen for deg som elsker peoner

De vakre fyldige blomsterhodene til Cloni Giant minner om peoner og selv en blomst alene ser praktfull ut i en vase. I selskap med flere og gjerne harmonerende eller kontrastskapende farger blir Cloni Giant til et overdådig blomsterskue man ikke kan gå forbi.

Perfekt til romantiske bryllup

Skal du gifte deg i perioden januar til mai og er på utkikk etter blomster til brudebukett og bryllupsdekorasjoner kan Cloni Giant være svaret du har lett etter, både med tanke på et romantisk utseendet og pris.

For dette er sesongperioden for Cloni ranunkler i det europeiske markedet og Cloni Giant finnes i alt fra sarte og romantiske farger, som hvit, kremhvit og sart rosa til flammende rosa, gul, orange og rød.

 

Det er store prisforskjeller, så be om tilbud

Prisforskjellene mellom blomsterforretningene kan være store. Så enten du vil ordne brudebukett og dekorasjoner selv og bare trenger blomstene, eller også vil bestille alt gjennom blomsterforretning, vil det lønne seg å be om et pristilbud fra flere forretninger på forhånd.

En blomsterforretning med riktige kontakter vil kunne skaffe deg Cloni ranunkler hele året rundt, men prisen kan være vesentlig høyere når ranunklene ikke er i sesong.

Cloni Pon-Pon – ranunklen for deg som elsker levende kunst

De frynsete flerfargede Cloni Pon-Pon ranunklene er små levende kunstverk, som et foto aldri kan gjengi, slik du vil oppleve dem i virkeligheten. Knoppene er grønne, men for hver dag utvikles blomstenes farger og fylde – og de hvite, gule, orange, rosa, lilla eller burgunderrøde sjatteringene trer frem for å gi deg ny blomsterglede.

Flere av Cloni Pon-Pon ranunklene er en kombinasjon av grønn og rosa, lilla, orange, gul eller hvit. Men det finnes også ensfargede frynsete Cloni Pon-Pon ranunkler.

 Slik får du ranunklene til å vare så lenge som mulig

 1. Pass på at blomsterhodene ikke blir klemt eller får støt under transporten hjem.
 2. Legg blomsterpakken med blomsterhodene utenfor bordkanten, slik at de blir klemt minst mulig.
 3. Finn frem en saks, en skarp kniv, et skjæreunderlag og to vaser, samt en bit oasis, som vil passe til bunnen av vasen blomstene skal stå i.
  1. Oasis lønner seg, fordi det gjør det lettere å la hver blomst få den plassen den trenger i vasen. Holdes stilkene fra hverandre er det også lettere å fjerne ranunkler, som senere skulle vise seg å være angrepet av råte.
 4. Fyll vasene og en beholder til oasisen med kaldt vann fra springen.
 5. Legg oasisen i beholderen etter at du har fylt den med vann, slik at den får trukket til seg vann, uten å få luftbobler inne i oasisen.
 6. Løft blomsterpakken og hold den i hånden, mens du forsiktig pakker ut blomstene.
 7. Fjern papiomslaget og klipp forsiktig av plastfolie e.l. og strikk e.l som holder blomstene samlet.
 8. Sett blomstene i den ene vasen og bruk blomsternæringen, du fikk med fra blomsterforretningen, i vasen blomstene skal stå i.
 9. Har mange blomsterhoder falt av, skjuler det seg råtnende planterester i pakken, ser du antydning til at flere av blomstene (blomst, blader eller stilk) har brune eller grå flekker og holder ranunklene ikke det du bør kunne forvente bør du klage til blomsterforretningen.
 10. Plasser den gjennomtrukne oasisen i bunnen av vasen og etterfyll med mer vann, slik at oasisen er dekket og vasen er fylt med minimum 1/3 del vann.
 11. Skill blomstene forsiktig fra hverandre – èn etter èn – for forberedelse til vasen de skal stå i. Begynn med blomsten du vil skal være i midten og bygg deg utover.
 12. Hold blomsterhodet utenfor bordkanten, slik at det ikke klemmes, og fjern alle blader, som vil komme under vann i vasen. Bruk kniven til å skjære av minimum 5 centimeter av den nederste delen av blomsterstilken med et skråsnitt og trykk blomsterstilken forsiktig ned i oasisen der du vil blomsten skal stå. (Saks klemmer sammen stilken og ødelegger vanntilførselen).

Kilder:

Cloni ranunculus asiaticus – New Covent Garden Market

Cutflower.com